Emlak Konut'tan Fikirtepe'de dev satın alma


Emlak Konut GYO, İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.615 bağımsız bölümü 11 milyar liraya satın aldı.

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP), Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1.615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 liraya satın alındığını bildirdi.

Emlak Konut GYO, İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında satın alma işleminin KAP'a dün bildirildiğini duyurdu. Emlak Konut GYO'dan yapılan yazılı açıklamada, “Emlak Konut GYO olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana, zamanın ruhuna uygun, medeniyetimizin izlerini taşıyan çevre dostu konut ve ticari alanlar üretmeye devam ediyoruz. Üstlendiğimiz her projede milletimizin talep ve isteklerini dikkate alıyor, vizyoner çalışmalarla şehirlerimize değer katıyoruz. Bir gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO'nun genel yönetimimiz; Bu bilgi birikimiyle şehirlerimizin geleceğini şekillendirecek her türlü projeye iş birliği yapmakta veya katkıda bulunmaktadır. Emlak Konut GYO gibi; “Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.615 adet bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL bedelle satın alımını tamamladığımızı 14 Mayıs 2024 tarihinde kamuyu aydınlatma platformuna bildirdik.”

Alımın ekspertiz değerine göre yapıldığı belirtilen açıklamada, “Bakanlığımızın yetkili kuruluşu olarak yürüteceğimiz bu süreçte projenin geliştirme maliyetleri Bakanlığımızca karşılanacaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği uzmanlarının verdiği değere göre satın alma yapılmış olup, Bakanlığımızdan elde edilen mali gelirle projenin daha hızlı tamamlanıp İstanbul halkının hizmetine sunulması amaçlanmaktadır. Kısa ve uzun vadede İstanbul'un konut ihtiyacını karşılayacak, yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'yu seçen vatandaşlarımıza/hissedarlarımıza da kazanç sağlayacak. Yasal gerekliliklere uygun ve Genel Müdürlüğümüzün sürdürülebilir karlılık hedefi doğrultusunda, “Vatandaşlarımızın güvenli, verimli, enerjiye duyarlı sosyal yapılara sahip olmaları için dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. ve Sıfır Atık uyumlu yaşam alanları”.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir