Türk Eximbank'tan 285,7 milyon dolarlık kredi anlaşması

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası garantisi altında ING, Standard Chartered ve Société Générale ile sendikasyon kredisi imzaladı.

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) garantisi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı kontrgarantisi ile 7 Mayıs'ta 285,7 milyon dolarlık sendikasyon kredisi anlaşması imzalandı. ING, Standard Chartered ve Société Générale'nin katılımıyla imzalanan on yıllık kredi; Euro ve ABD doları cinsinden kredi dilimlerini ve “ilk kayıp” ve “parri passu” teminat yapılarını içermektedir. Verilen bilgiye göre, AIIB'nin bir finans kuruluşuna sağladığı ilk garantili operasyon olan fon kapsamında, ihracatçı firmaların yenilenebilir enerji üretimi ve enerji/su verimliliğine yönelik yeşil yatırımlarına uzun vadeli finansman olanakları sunulacak. ticari faaliyetlerde. Ancak işletmelerinde kadın işçi veya yöneticiye destek veren şirketlere öncelik verilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, şunları söyledi: “Asya Altyapı Yatırım Bankası garantisiyle elde ettiğimiz ve tamamıyla yeşil yatırımlara odaklı ilk borçlanma işlemimiz olan bu fonla, ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleyeceğiz. ihracatçıların karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik enerji yatırımları ve yeşil dönüşüm faaliyetleri “Alacağımız 1,2 milyar ABD doları tutarındaki bu kredi ve uzun vadeli finansmanla ülkemizin ve ihracatçılarımızın yeşil dönüşümüne verdiğimiz önemi ve desteği bir kez daha vurgulamış olacağız. hibe etmek. Yakın gelecekte sağlayacağız” dedi.

AIIB Yatırım Operasyonları Bankacılığı Bölümü (Bölge 2) Genel Müdürü Najeeb Haider, şunları söyledi: “Değerli iş ortağımız Türk Eximbank ile birlikte, AIIB garantisi altında sağlanan ilk kredi operasyonunu, Türk Eximbank ile birlikte duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. ING, Société Générale ve Standard Chartered Bank, çığır açan bir başarı ile tamamlandı “Mutluyuz. Bu işbirliği, AIIB'nin yeşil yatırım projelerine yönelik planladığı finansman faaliyetlerinde yenilikçi finansal araçları kullanmaya yönelik stratejik odağının bir örneğidir” dedi.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, şunları söyledi: “ING Grubu olarak uzun yıllardır sürdürülebilir finans alanında güçlü temeller atıyor, küresel uzmanlık ve deneyimimizi ülkemize taşıyoruz. Çeşitli danışmanlık ve finansman rolleriyle yeşil ekonomiye geçişi destekliyor, kadınların çalışma hayatında güçlenmesine önem veriyoruz. Bu bağlamda sürdürülebilirlik koordinatörü olarak ING ile gerçekleştirdiğimiz bu değerli iş birliğiyle ihracatçılarımızın yeşil dönüşümüne ve daha kapsayıcı bir gelecek hedefine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Standard Chartered Global Yapılandırılmış İhracat Finansmanı Direktörü Faruq Muhammad şunları söyledi: “Hazine ve Finans ve diğer kredi kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde çalışarak, koordinatör ve Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyiciyiz ve acente olarak hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Önde gelen bir finans kurumu olarak, en çok ihtiyaç duyulan yere yatırım yaparak sürdürülebilir finansmana erişimi artırmaya kararlıyız. “Önemli iş ortağımız Türk Eximbank ile ilişkimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Société Générale Kalkınma ve Yapılandırılmış İhracat Finansmanı Asya, Amerika ve Türkiye Direktörü Laurent EURIN şunları söyledi: “Bir yandan Société Générale'nin stratejik iş ortağı Türk Eximbank'a, Türkiye'ye yönelik kritik finansal misyonunda destek sağlıyoruz. bir yandan da birçok önemli özelliği bir araya getiren bu fırsatı sunuyoruz.” AIIB'nin desteği ve işlemin olumlu etki ve yeşil altyapı taahhüdü aracılığıyla bu tarihi ve benzersiz işleme katkıda bulunmaktan gurur duymaktadır.
Yenilikçi yapıları teşvik etmek Société Générale'in DNA'sında var ve bu işlemin AIIB'nin “kısmi borç garantisi” yapısı kapsamında gerçekleştirilen ilk finansman işlemi olmasından son derece gurur duyuyoruz. Özel sektör bankaları ile stratejik uluslarüstü finans kurumları arasındaki bu yapı, hiç şüphesiz, “karma finansman” alanında önemli bir kilometre taşını temsil etmekte ve yeşil altyapının finansmanına yönelik artan ihtiyaçları desteklemektedir. Gelecekte benzerlerine imza atacak bu ortak başarıda kurumumuza duyulan güven için Türk Eximbank ve AIIB'ye teşekkür ederiz.”


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir