Tether, Ripple CEO'sunun uyarısına kulak asmadı

Tether CEO'su Paolo Ardoino, Ripple CEO'su Brad Garlinghouse'un, ABD hükümetinin dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether'i “kovuşturduğuna” ilişkin son yorumlarına yanıt verdi.

Ripple CEO'sunun CFTC'nin şirkete karşı harekete geçeceği yönündeki iddiasına yanıt olarak Ardoino, X hesabından paylaştığı gönderide ünlü ismin “USDT hakkında korku yaydığını” iddia etti.

Ardoino, Ripple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından soruşturma altında olduğu ve Tether'e (USDT) rakip bir stablecoin piyasaya sürmeyi planladığı göz önüne alındığında Garlinghouse'un yorumlarının ikiyüzlü olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Paolo Ardoino

Ripple, SEC'e karşı açtığı davayı sürdürürken 2024 yılında stablecoin piyasasına girmeyi planlıyor.

Tether CEO'su, USDT'nin dünya çapında milyonlarca kullanıcıyla pazar payına göre en büyük stabilcoin olduğunu ve gelişmekte olan ekonomilerdeki bankacılık kullanıcılarına yardımcı olduğunu açıkladı.

“USDT zaman içinde güçlü fiyat istikrarına, yüksek likit rezervlere, üst düzey saklayıcılara ve derin uyumluluğa sahip olduğunu kanıtladı.”

Ardonio ayrıca USDT'yi uyumlu ve en çok kullanılan stabilcoinlerden biri yapan çeşitli faktörleri de sıraladı. Tether, 40'tan fazla ülkede 124 emniyet teşkilatı ile çalıştı ve piyasaya sürülmesinden bu yana dolandırıcılık, bilgisayar korsanlığı ve kara para aklama ile ilgili 1,3 milyar dolardan fazla varlığı bloke etti. Tether, ABD kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaparak bloke edilen 1,3 milyar dolarlık varlığın 639 milyon dolarından fazlasını bloke etti

Ardonio ayrıca Tether'in son 12 ay içinde 90'ı ABD emniyet teşkilatı tarafından olmak üzere 198 emniyet teşkilatı cüzdan dondurma talebine gönüllü olarak uyduğunu açıkladı. Son üç yılda 158'i ABD kolluk kuvvetlerinden gelen 339 talebi kabul etti.

Ardonio, tweetini rakip stablecoin ihraççıları hakkında bir şakayla tamamladı. Tether'in doğrudan kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptığını, diğer ihraççıların ise yalnızca adli emirlere uyduğunu söyledi:

“Diğer stabilcoinler, 'daha uyumlu' olduklarını iddia etseler bile, bir hakimin emrini gerektiriyor ve bilgisayar korsanlarının, dolandırıcıların ve suçluların fonları uzun süre boyunca hareket ettirmesine izin veriyor.”

Tether CEO'sunun yanıtı, Garlinghouse'un bir podcast röportajı sırasında kripto para birimiyle ilgili başka bir siyah kuğu kazasının “%100” gerçekleşeceğini söylemesinin ardından geldi. Ripple CEO'su, ABD hükümetinin Tether'e değerlemesinin ardındaki nedenleri detaylandırmadan zulmettiğini söyledi. Ancak Garlinghouse, Tether'in kripto para piyasasındaki rolünü de kabul etti.

Kripto topluluğundaki pek çok kişi, Ripple CEO'sunun yorumlarını ABD'nin yaklaşan düzenleyici eyleminin uğursuz bir ipucu olarak gördü. Diğerleri ise Ripple'ın yakında bir stablecoin çıkaracağı için bunun sadece rekabetçi bir taktik olduğunu savunuyor.

Cointelegraph yorum yapmak için Tether'e ulaştı ancak henüz bir yanıt alamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir