“Son gelişmeler oldukça korkutucu!” Şamil Tayyar'ın “Ayhan Bora Kaplan”ından çok şaşırtıcı açıklama: “Az önce Bakan Yerlikaya'yı aradım…”

AK Partili Şamil Tayyar, Ankara Emniyeti'ndeki son gelişmelerin “oldukça korkutucu” olduğunu belirterek, MİT'in de bu sürece dahil olduğunu açıkladı. Bu gelişmelerin arka planında ise Ayhan Bora Kaplan hakkında soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'e yakın üç üst düzey emniyet müdürü hakkında açığa alınan gerekçenin “anayasal düzeni değiştirme girişimi” olabileceği belirtildi.

Şamil Tayyar'ın verdiği bilgiye göre Ankara Başsavcılığı adli soruşturma, İçişleri Bakanlığı ise idari soruşturma başlattı. MİT'in siyasi operasyon iddialarını detaylı şekilde araştırdığı belirtildi.

Ankara polisinde yaşanan bu olayların detaylarına ilişkin Şamil Tayyar'ın haberine göre, örgütün elebaşı Ayhan Bora Kaplan'ın teknik gözetim altına alındıktan sonra Berlin'e kaçmak için Esenboğa Havalimanı'na gittiği ve orada yakalandığı belirtildi. . Kaplan'ın sorgusu sırasında ajanları tehdit ettiği, örgütün üst düzey yöneticilerinden Serdar Sertçelik'in ise gizli tanık olarak koruma altına alındığı belirtildi. Bu duruşmada dikkat çeken bir detay da yurtdışına çıkışı yasaklanan Serdar Sertçelik'in firar etmesi oldu.

Şamil Tayyar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmede, soruşturmanın kısa sürede sonuçlanacağını belirterek, üç Ankara emniyet müdürüne ilişkin açığa alma işlemlerine ilişkin detayları şöyle aktardı:

“Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan son gelişmeler oldukça korkutucu.

Ankara Başsavcılığı adli soruşturma, İçişleri Bakanlığı ise idari soruşturma başlattı.

MİT de işin içinde. Siyasi operasyon iddialarını çeşitli açılardan araştırır.

Soruşturmanın güvenliği nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün üç şefi görevden alındı.

Bu rutin bilgilere ek olarak şunu da aktarayım:

  • Organizasyon lideri Kaplan, teknik gözetim altına alındıktan 10 gün sonra yakalandığını öğrenir. Berlin'e kaçmak için Esenboğa'ya giderken yakalandı.

  • Kaplan, sorgusu sırasında “Yakarsam herkesi yakarım” diyerek polisleri tehdit ediyor.

  • Örgütün en üst düzey 3 liderinden biri olan Serdar Sertçelik, gizli tanık olarak koruma altına alınıyor. Yurt dışına çıkışı yasak olmasına rağmen kaçar.

  • Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, yurt dışındayken gizli tanığa telefonla ulaşır ve piyasaya yayılan o yalan söylemi dile getirir. Her iki taraf da konuşmayı kaydediyor, gizli tanık konuşmayı medyaya verirken, müdür yardımcısı konuşmayı savcılığa aktarmıyor.

  • Müdür Yardımcısı Demircan sorgusunda “Üstlerimin bilgisine ulaştım” deyince bağlı olduğu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı ile birlikte açığa alındı.

Daha çok ayrıntı var ama kısa özeti bu.

Konu çok hassastır, spekülatif yorumlardan kaçınılmalı, suç örgütüne zarar verilmemelidir.

Aklımızda soru işaretleri kalmasın diye az önce İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'yı aradım.
Soruşturmayı çok kısa sürede tamamlayacaklarını ve tüm gerçeği kamuoyuna aktaracaklarını söyledi. Devletin ilgili tüm birimleriyle birlikte çalıştıklarını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da süreci yakından takip ettiğini söyledi.

Teşekkür ederim”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sabah yatakta görülen nadir kanser belirtilerine dikkat edinSabah yatakta görülen nadir kanser belirtilerine dikkat edin
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın son görüntüleri ortaya çıktıOkul müdürü İbrahim Oktugan'ın son görüntüleri ortaya çıktı
Yer: Denizli!  Belediye Başkanı ve Çiftçi: Yaşam tarzı kalpleri fethediyorYer: Denizli! Belediye Başkanı ve Çiftçi: Yaşam tarzı kalpleri fethediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir