Son Dakika… Erdoğan, “Roma gezisi”nde İmamoğlu'nu hedef aldı: “Hiçbir gerekçesi olamaz” – Son Dakika Siyaset Haberleri

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sayıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Devletimiz için çok önemli olan bu görevi yerine getiren siz kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Vatana hizmet yolunda rehavete yer yoktur. Güçler milletin efendisi olmak için değil, millete hizmet etmek için vardır. Bizler üstlendiğimiz görevlerde milletimizin takdiriyle hareket ettik.

Bürokratik korumayı ülkemiz için bir tehdit kaynağı olarak gördük. Bazı kamu hizmetlerinde vatandaşlarımızdan gelen şikâyetlerin arttığının bilincindeyiz. Halkla bağlantısı kopmuş, görev duygusundan yoksun eski alışkanlıkların yeniden doğmasına izin vermeyelim. Halkımızın şikâyetlerine sağır kalmayalım. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımızı artıracağız.

Türk yüzyılının kilometre taşlarından biri yeni ve medeni bir anayasadır. Anayasanın demokratikleşmesi yönünde çok kritik adımlar attık. Yeni hükümet sistemi sayesinde siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Yönetimde güven ve istikrar sağlandı. Bir yıl önce seçimin açıklanmasının ardından milletimiz normale döndü. Yıllardır belirsizliğin bedelini ödeyen ülkemiz bu kazanımı gördü. Elbette sistemin işleyişinde kesintiler yaşanabilir. Diyelim ki sistemi iyileştirmek için her türlü aksiyona hazırız. Geçmişe değil geleceğe bakmak önemli. Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir. Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşması için yapıcı tavrımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.

Yönetim anlayışımız kadar kontrol anlayışımızı da geliştirmemiz gerekiyor. Eski devlet geleneğinde denetim her zaman önemli olmuştur. Ülkemizde vergi ve gelirlerin harcamaları Sayıştay tarafından kontrol edilmektedir. Milletimizin vergilerini harcayan hiçbir kurum, milletimizin kalbini acıtacak israflara girişemez. Birisinin agresif reklam bütçesine dönüşmesi kabul edilemez.

“HİÇBİR GEREKÇE OLAMAZ”

Son dönemde arkadaşların aday gösterilmesine ve belediye kaynaklarının kişisel amaçlarla kullanılmasına tanık oluyoruz. Milletin kamu kurumlarına olan güvenini sarsıyor. Kusura bakmayın ama basın mensuplarına masrafları kamuya ait olmak üzere uçakla özel bir Roma turu vermenin hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

Çocuklarımıza çağdaş normlara saygılı, güçler dengesini doğru kuran, demokratik hukukun üstünlüğünü temel alan yeni bir anayasa borçluyuz. İster merkezi hükümet ister yerel yönetim olsun, milletin hiçbir vergi harcayan kurumu halkımızın yüreğini acıtacak kadar israf yapamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir