İstanbul Dans Günleri flamenkoyla başladı – Son Dakika Kültür Sanat Haberleri

İBB Kültür tarafından 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 22 Nisan – 2 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında flamenkodan sokak dansına, baleden sirtakiye kadar farklı dans türlerinin önemli temsilcilerini İstanbul'da ağırlıyor. .

Festival etkinlikleri Gazhane Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması, Çubuklu Silolar, Kartal İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Tuzla İBB İdris Kültür Merkezi Güllüce'de gerçekleştiriliyor.

Festivalin açılışında İBB Kültür Daire Başkanı T. Volkan Aslan; İBB Kültürel Faaliyetler Başkanı Gül Ayşe Eken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Müdürü Ozan Bircan; Patricia Guerrero, Etnomüzikolog Doç. Dr. Evrim Hikmet Öğüt, dans sanatçısı ve akademisyen Dr. Bedirhan Dehmen; dansçı Erhan Güzel; Şaman Dans Tiyatrosu genel sanat yönetmeni ve koreografı Murat Uygun'un konuşmalarının ardından Guerrero, gösterisiyle salonu dolduran İstanbulluları büyüledi.

2 Mayıs'a kadar sürecek İstanbul Uluslararası Dans Günleri kapsamında şehrin çeşitli mekanlarında dünya çapındaki dansçıların performansları ve dünya danslarının en iyi örnekleri düzenlenecek, atölye çalışmaları, söyleşiler ve dans temalı film gösterimleri de gerçekleştirilecek. ücretsiz olarak tutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir