İki şirkete antitröst soruşturması


Çocuk malzemelerinin dağıtımını ve satışını yapan İtameks ve Özelcan hakkında soruşturma başlatıldı.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Rekabet Kurulu 21.05.2024 tarih ve 24-23/520-M sayılı kararıyla İtameks Dış Ticaret ve Pazarlama Anonim Şirketi (İTAMEKS) ile Özelcan Babymall sanayi ve perakende ticaret Anonim Şirketi'nin (ÖZELCAN) feshine karar verdi. Çocuk eşyaları dağıtımı ve satışı sektöründe faaliyet gösteren), adı geçen firmalar hakkında 5500 Sayılı Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettikleri şüphesiyle soruşturma başlatıldı. 4054 Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (4054 Sayılı Kanun) aleyhindeki rekabete aykırı eylemleri nedeniyle. onların satıcıları.

İTAMEKS, 4MOMS markalı bebek ürünlerinin Türkiye münhasır distribütörü olarak faaliyet göstermekte olup, İTAMEKS'in bayisi olan ÖZELCAN, e-ticaret kanalları, toptan ve franchising kanalıyla çeşitli markalara ait bebek ürünlerinin toptan ve perakende satışını gerçekleştirmektedir.

Soruşturmada, İTAMEKS ve bayilerinin yeniden satış fiyatının belirlenmesi ve satış kanallarında rekabete çeşitli sınırlamalar getirilmesi amaçlanıyor; ÖZELCAN'ın 4. maddeyi ihlal edip etmediği belirlenecek. 4054 sayılı franchise mağazaların yeniden satış fiyatının belirlenmesi, pasif satışların sınırlandırılması ve franchise sözleşmeleri kapsamında rekabet etmeme yükümlülüğü getirilmesi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir