Hakan Fidan: İsrail'e uluslararası baskı artıyor – Son Dakika Türkiye, Siyaset Haberleri

Bakan Fidan, Venezuelalı mevkidaşı Yvan Gill ile görüştü. Venezuela ile ikili ilişkilerin her alanda ilerlediğini kaydeden Fidan, son yıllarda Venezuela ile karşılıklı ziyaretler, anlaşmalar ve ticaretin arttığına dikkat çekti. İsrail-Filistin meselesinde Venezuela ile ortak görüşlere sahip olduklarını belirten Fidan, şöyle konuştu: “Venezuela ve Gazze konusunda aynı düşündüğümüzü, aynı şekilde hareket ettiğimizi söylemekten mutluluk duyuyorum. Uluslararası platformlarda da ortak tavır alıyoruz. Devam ediyoruz. Gazze'deki katliamı durdurmak ve Filistin devletini tanımak için çalışıyoruz.” “Ortaklığımızı sürdürmeye karar verdik” dedi.

'ÇALIŞMALAR MEYVESİ VERDİ'

İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i tanıma kararını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Fidan, şöyle konuştu: “Türkiye olarak uluslararası alanda gündeme getirdiğimiz İsrail'e her türlü diplomatik baskıyı uygulama çabalarımızın karşılığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Dostlarımız ve müttefiklerimizle birlikte uzun süredir yürüttüğümüz mücadele meyvesini verdi. Katliam durmadı, soykırım devam ediyor ancak son yıllarda İsrail üzerindeki uluslararası baskı eşi benzeri görülmemiş bir şekilde arttı. Bu mücadele uzun vadeli bir mücadeledir. ve bu mücadeleyi sistematik, yorulmadan, yorulmadan sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

“VENEZUELA SOYKIRIMA KARŞI”

Venezuela Dışişleri Bakanı Gil, “Geçtiğimiz 7 yılda olumlu gelişmeler elde ettik. Bu yıl ticari ilişkilerin 1 milyar doları aşacağına inanıyorum. Önümüzdeki birkaç yılda bunu 3 milyar dolara çıkarma hedefi belirlendi.

Aslında doğru yöne gittiğimizi söyleyebiliriz. Gerçekten etkileyici bir ilerleme kaydediyoruz. Türkiye, Venezuela'ya yönelik yaptırımlara her zaman kararlılıkla karşı çıktı ve yanımızda oldu. Son 11 çeyrekte gayri safi milli hasıla açısından gerçekten gelişme kaydettik.

Venezuela, İsrail devletinin Filistin'e uyguladığı soykırıma tamamen karşıdır. Venezuela, Filistin'i bağımsız ve özgür bir ülke olarak çok açık bir şekilde tanıyor. “Venezuela, Türkiye'nin Latin Amerika'da sahip olabileceği en güvenilir müttefiktir ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir