Giresun'un nesi meşhurdur? Giresun'un en sevilen yemekleri ve alınacak hediyeler

genişletmek

Giresun fındığı denilince akla hemen gelir. Fındık bazlı ürünler de oldukça meşhurdur. Giresun, Karadeniz bölgesinde yer alan bir ildir. Bu nedenle deniz ürünleri oldukça fazladır. Giresun yöresinin baş kahramanı karalahanadır.

Giresun'un en meşhur yemekleri nelerdir?

Son derece doyurucu olduğu bilinen Giresun mutfağı hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Giresun mutfağı ekonomik açıdan da avantajlıdır. Giresun'da karalahana çorbası sıklıkla tüketilir. Türk mutfağının en popüler tel kadayıfı da Giresun yöresine aittir.

Lahana dolması da çok lezzetlidir, akşam yemeklerinin vazgeçilmez yemeğidir. Doğu Karadeniz mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden hamsili pilav, Giresun'un en sevilen yemeklerinden biridir. Sulu yemeklerden biri olan kızarmış fasulye turşusu yöre halkının favorisidir.

Turşu veya atıştırmalık olarak servis edilen Pezik, Giresun mutfağında sıklıkla yenir. Görele pidesi, hamsi ezmesi, yağ, mendek çorbası, ısırgan otu çorbası, darı unu helvası Giresun yöresinin en meşhur yemekleridir.

Giresun'un nesi meşhurdur?  Giresun'un satın alınabilecek en meşhur yemekleri ve hediyelik eşyalarıGiresun'dan hangi hediyelik eşyaları satın alabilirsiniz?

Giresun bölgesinden yolu geçen herkesin dikkatini çekebilecek hediyelik eşyalar bulunmaktadır. Magnetleri hediyelik eşya olarak Giresun'dan satın alabilirsiniz. Giresun'a gidenler öncelikle fındığı ve pek çok tipik fındık bazlı ürünü tercih edebilirler. Tamzara el yapımı dokumaları da turistlerin sıklıkla satın aldığı bir hediyelik eşyadır. Kente gelen ziyaretçilerin çoğu, çeşitli çaylar satın almadan ayrılmıyor. Tamamen doğal olan Giresun balı da sıklıkla tercih edilmektedir. Giresun bölgesinde alınabilecek hediyelik eşyalar arasında anahtarlıklar, pekmezler ve el sanatları yer almaktadır.

Giresun'da Gezilecek Yerler

Giresun bölgesine her yıl binlerce turist gelmektedir. Giresun genel olarak sessiz, sakin ve geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Feribotlarla ulaşılabilen Giresun Adası piknik ve kamp yapmak için idealdir. Giresun'un en güzel doğal yapılarından biri Kümbet yaylasıdır.

Genellikle yaz aylarında ziyaret edilen Kulakkaya Yaylası kaçırılmaması gereken bir yerdir. Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Sis Dağı, Gölyanı Yaylası, Karagöl Dağları mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır.

İklim Giresun

Giresun ilinde iki farklı iklim yaşanmaktadır. Kıyı kesimleri sıcak ve yağışlıdır. Giresun bölgesinde çok yağmur yağıyor. Bu nedenle bitki örtüsü son derece zengindir.

Giresun ilinin en önemli tarım ürünü fındıktır. Çay ikinci sırada geliyor. En çok üretilen sebzeler fasulye, patates ve domatestir.

Kaynak: Articlenet

Ordu'nun nesi meşhurdur? Ordu'nun en meşhur yemekleri ve alınacak hediyeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir