CES giyilebilir teknolojiyi sergiliyor

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), bu yıl 5-8 Ocak tarihleri ​​arasında Las Vegas'ta kapılarını açacak.

REKLAM

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), bu yıl 5-8 Ocak tarihleri ​​arasında Las Vegas'ta kapılarını açacak. 300 bin metrekarelik sergi alanıyla rekor kıran fuar, yılın en önemli teknolojik ürünlerinin ilk kez tanıtıldığı etkinliklerden biri.

CNET'ten Roger Cheng, bu yılın yıldızlarının giyilebilir teknolojideki birçok yeni keşif olduğunu söylüyor:

“Biliyorsunuz bu yıl herkesi heyecanlandıran tek bir büyük trend yok, insanlar artık pek çok farklı alanda yenilik görmek istiyor. “İnternet yenilikleri ve sürücüsüz arabalar gibi.”

Hareketi, nefes almayı, kan basıncını ve vücut ısısını ölçen sensörlere sahip tişörtler kimsenin kayıtsız kalamayacağı türden. Peki saçınızın sağlığını ölçen internet bağlantılı bir fırçaya ne dersiniz?

Gartner Teknoloji Merkezi'nden Araştırmacı Werner Goertz, bu tür ürünlerin yakın gelecekte günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geleceğini söylüyor:

“Kullandığınız her şey internet üzerinden birbirine bağlanacak. Günün 24 saati evinize bağlı olacaksınız. Bugün bu teknoloji yalnızca evinize bağlanmak için kullanılıyor. Ancak gelecekte bu bağlantı teknolojisi mobil cihazlarınızda ve kullandığınız araçta da mevcut olacak.”

Ancak internete bağlanan bu cihazların risk taşıdığını da unutmamak gerekiyor. Uzmanlar bu cihazların karşılaşabileceği güvenlik ihlalleri konusunda uyarıyor.

“Piyasada sensörler ve internet bağlantısıyla donatılmış ancak arkasında yeterli bir BT sistemi olmayan pek çok cihaz var. Genelde ucuz ürünler. Gerekli güvenlik algoritmalarını uygulayacak donanıma bile sahip değiller. Bu yüzden kendi güvenliklerini garanti edemiyorlar.”

İnternete bağlı herhangi bir cihaz hacklenebilir ve içindeki kişisel bilgiler çalınabilir. Daha da kötüsü, bu cihazlar saldırıya uğrayabilir ve İnternet hizmetlerine ve sitelerine saldırmak için kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir