Biden, 277.000 kişinin 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredisi borcunu daha iptal etti

ABD Yüksek Mahkemesi, geçen yıl haziran ayında aldığı kararda Joe Biden'ın 2022'deki öğrenci kredisi afının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti.

REKLAM

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, 277.000 kişinin 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredisi borcunu daha iptal etti.

Başkan Biden, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, en az 23 milyon Amerikalıya fayda sağlayacak olan öğrenci kredilerine tahakkuk eden ve aktifleştirilen faizlerin iptal edilmesini amaçlayan yeni bir girişimin duyurusunu yaptı.

Bu plan, herhangi bir gelir kısıtlaması olmaksızın borçlu başına 20.000 $'a kadar potansiyel faiz affı sağlar.

Amerikan basını, seçim öncesi öğrenci borcu yükünü hafifletmek isteyen Biden'ın bu girişimlerle Kasım ayında yapılacak başkanlık yarışında genç seçmenin oyunu kazanmayı hedeflediği yorumunu yapıyor.

ABD Yüksek Mahkemesi önceki borç ertelemesini bozdu

ABD Yüksek Mahkemesi, geçen yıl haziran ayında aldığı kararda Joe Biden'ın 2022'deki öğrenci kredisi afının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti.

Öğrenim kredisi borcunun affedilmesi, Demokrat adayın son başkanlık seçimlerinde verdiği en önemli vaatlerden biriydi.

Mahkemenin Haziran kararı, Biden'ın Ağustos 2022'de af planını açıklamasının ardından yardım arayan 26 milyon ABD'li borçlu için “soğuk duş” anlamına geliyordu.

Yargıtay, ülkede 43 milyondan fazla insanı etkileyen ve 430 milyar dolar tutarındaki öğrenci kredisi afının hukuka uygunluğuna ilişkin geçen yıl Mart ayında yapılan oturumda tarafların iddialarını 3 saat dinledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir