Yönetim Kurulu Başkanı Yamantürk’ün transfere tepkisi: “Bunu yapan Allah’tan korksaydı…” – Son Dakika Spor Haberleri

Beşiktaş kulübü yönetim kurulunun 2024 yılı ikinci olağan toplantısı başladı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Kulüp Başkanı Hasan Arat ile Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı açıklamada, eski cumhurbaşkanı Ahmet Nur Çebi döneminde yapılan transfer harcamalarını eleştirdi.

Yamantürk, yönetimin eski oyunculardan ayrılmakta zorlandığını belirterek, “Ben de oyuncularla aynı fikirdeyim. Anlaşma varsa herkes anlaşmaya saygı duyacaktır. Yoksa anlaşma neden yapılıyor? Size emanet edilen parayı, kendi paranızı harcamazken nasıl bu şekilde harcayabilirsiniz? Parayı bu kadar bedava ver, git ve hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam et, yeryüzünde, Türkiye’de böyle bir düzen yok.” “Türkiye’de olsa bile Beşiktaş’ta olmamalı, rahatsız oluyorum, üzülüyorum, sıkılıyorum. Okul takımında oynayamayacak çocukları milyonlarca euroya aldılar.” dedi.

Emrecan Uzunhan

“İNSANLAR ALLAH’TAN KORKSAYDIN ​​BUNU YAPMAYACAKLARDI”

Yamantürk, geçtiğimiz dönemde yaşanan mali yükün Arat yönetimini zor duruma soktuğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Gittiler ama faturayı toplum ödüyor. Toplum ağlıyor ama asıl faturayı ‘Parayı nasıl bulacağız?’ diye soran yönetim ödüyor. İstanbulspor’dan alınan bir çocuk vardı, adını bile hatırlamıyorum (Emrecan Uzunhan Valerien Ismael’in çalıştırdığı Alanyaspor maçında 3-0 kazanırken faul yaptı, ‘Se bu). gol atıldı, maç bitti.’ Ama bu oyuncunun yarısına 2.5 milyon euro ödediler. Biz dahi değiliz ama aptal da değiliz. Bu parayı neden kendi paranızla ödemiyorsunuz, bunu başkana söyledim. Gel beni temize çıkar diye bir dünya düzeni yok. Kul sormazsa, Allah bize neden hesap sormuyoruz diye sorarsa, bunu yapmazdı.”

Yamantürk, Arat yönetiminin kendilerini sürekli bilgilendirdiğini söyledi. “Yönetimle konuşabiliriz. Beşiktaş’ın çıkarlarını konuşalım. Akıllı insanlarla konuşmak büyük keyif. Öğrenirsin, düşünürsün, düşünmeyi öğrenirsin. Kendimi şanslı görüyorum. Futbol takımı iyiyse biz de iyiyiz.” Bu sene de takım çok mutlu. Hüseyin Yücel, “Abi, bu kadar” dedi. dedi.

Beşiktaş’ın borçlarına ilişkin konuşan Yamantürk, şunları söyledi: “Ben banka borcuna önem veriyorum. Diğer borçlar geçici borçlardır. Banka borçları önemlidir. Evinize gelirler, acımasızdırlar. Banka borcu yaklaşık 100 milyon eurodur. Bu Beşiktaş için sorun değil. Bu parayı alıyorlar.” Kaan Bey, “Ne düşündüğünüzü önemsiyorum” dedi. Sizin kafanızda daha düşük bir takım olmamız ve bu takımla rekabet etmemiz gerektiğini anlıyorum ama bu takımı yapacak bir scout’umuz yok. şimdi,” dedi. Umarım önümüzdeki yıllarda çok ciddi bir scout ekibiyle bu gerçekleşir” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir