CHP'li Öztürkmen: Milli Eğitim Bakanlığı dini cemaatlere kaç okul tahsis etti? – Son dakika siyaseti, Türkiye Haberleri

Öztürkmen'in TBMM'ye yaptığı açıklama şöyle:

“Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte dini cemaatlere bağlı vakıf ve dernekler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullara akın etti.

Hemen hemen tüm illerdeki toplulukların Milli Eğitim Bakanlığı okullarında “yaz Okulu” Kendi adına kurslara başladığı yönünde haberler var.

Geçen hafta Bilal Erdoğan liderliğindeki TÜGVA'ya yaz dönemi için Gaziantep'teki 315 devlet okulu tahsis edildi. ortaya çıkmıştı. Kur'an ve ibadet derslerinin verileceği bu kursların tüm masraflarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Artık Nur Cemaati “Yazıcılar” şubenin temeli olarak bilinir “Yardım kuruluşu”Şirketin birçok ilde yaz okulu açtığı bilgisi var. Vakfın sosyal medya paylaşımlarında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokol kapsamında yaz okullarının açıldığı öğrenildi.

TUĞVA Ve Hayrat Vakfıbirlikte Vahdet İnsani Yardım Derneği, Babüsselam Vakfı Ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Aynı zamanda yaz okullarına da öğrenci alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarikat ve cemaatlere bağlı vakıflarla yaptığı protokoller çerçevesinde açılan bu yaz okulları endişe verici rakamlara doğru gidiyor.

Bu girişimler Modern, bilimsel ve laik eğitimi tehdit eden siyasi propaganda ve ideolojik istismar. zemini hazırlayın.

“MEB, yaz dönemi için tüm illerdeki hangi devlet okullarını hangi vakıf ve derneklere devrettiğini, hangi kurumlarla hangi şartlarda protokol imzaladığını açıklamalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir