Sinpaş'a mühür ve 60 milyon lira para cezası – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet Ege Haberleri

Sinpaş GYO tarafından,Marmaris Milli Parkı içerisinde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü Kızılbük Koyu'nda inşa edilen otel inşaatı,Marmaris Belediyesi Planlama ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. Şirkete 60 milyon lira para cezası kesildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, şunları söyledi: “Yaptığımız teknik incelemelerde 6520 metreküp kaçak ve ruhsatsız su bazlı beton, 469 metreküp taç beton ve 10867 metreküp dolgu yapıldığı tespit edildi. İçmeler ilçesinde 2518 parsel önündeki sahil bölgesinde betonlama yapıldı “Söz konusu imalatlara ait proje ve yapı ruhsatı bulunmaması nedeniyle binaya tatil ihtarı ve 60 bin lira idari para cezası ihtarı konularak mühürlendi.” Şirkete milyon lira yaptırım uygulandı” dedi.

30 GÜNLÜK DÖNEM

Belediye Başkanı Acar Ünlü, şirketin söz konusu kaçak imalatları yasallaştırmaması halinde 30 gün içinde bu imalatların yıkılmasına karar verileceğini kaydederek, şöyle konuştu: “Bu idari işlemler 3194 sayılı imar kanununa aykırılık ve itiraz nedeniyle yapılmıştır. 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ilgili firma tarafından 30 günlük yasal süre içerisinde düzeltilmezse veya ruhsat alınarak yasallaştırılmazsa, süre sonunda yıkım kararı verilecek. İlgili firma, “İlgili firma, bildirimin ardından 60 gün içerisinde yıkım kararını idari yargıya taşıyabilecek” dedi.

KALKINMA PLANLARI EN KISA ZAMANDA YAPILMALIDIR

Marmaris'in birçok yerinde bölgede yaşayan insanların imar sorunu mağduru olduğunu kaydeden Başkan Ünlü, şunları söyledi: “Bu eylemler yasal olabilir. Ancak bölge insanı yıllardır imardan şikayet ederken özel imar vicdani bir davranış değil. Sosyal adaleti uygulamalıyız. Kalkınmayı sağlayamadığımız her gün buraları kaybediyoruz. Her geçen gün imarsız yapılan kaçak yapılaşma doğamızı öldürüyor, denizlerimizi kirletiyor. Çok zengin topraklarda yaşıyoruz ama insanlarımız gelişmemişlikten dolayı zengin toprakların yoksul bekçilerine dönüştü. Bu nedenle tüm kurum ve yetkili kişilere sesleniyorum; Sosyal adaletin sağlanması için,Marmaris'e imar getirilmesi gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir