Son Dakika… Okul müdürü cinayetinde yeni gelişme: Öğrenci tutuklandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'ta bulunan özel bir lisede önceki gün meydana gelen olayda, okul müdürü İbrahim Okutan'ı (74) vurarak öldürdüğü iddia edilen Suça Sürüklenen Çocuk (SÇÇ) YK, bugün adliyeye sevk edildi. İstanbul. Güvenlik prosedürlerinden sonra. Savcılıkta ifadesi alınan YK, “kişiyi kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim huzuruna çıkarılan SSÇ YK tutuklandı.

“KAZA SONRA BÖREK ALDIM VE EVE GİTTİM”

SSÇ YK, savcılığa verdiği ifadede, Okutan Okulu müdürüyle daha önce de husumet yaşadığını, annesine kaza günü hamur işi almak için evden çıkacağını söylediğini, şunları söyledi: Amacının İbrahim Okutan'ı öldürmek değil dövmek olduğunu, odasına girdiğinde Okutan'ı bacağından vurmak istediğini, Okutan'ın silahı almak için hamle yaptığını söyledi. Bunu yaptığını söyledi ve onu kolundan ve karnından iki kez vurdu. Olayın ardından şeker alarak eve gittiğini anlatan YK, daha sonra silahı ve telefonu Alibeyköy barajına attığını ve pişman olduğunu söyledi.

ANNESİ IRAK'TA ÖĞRETMEN OLDU

Oğlunun tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkmasının ardından Cumhuriyet'e konuşan anne NK, eşinin Türkmen olduğunu, 17 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini, burada kozmetik ve emlak işi yaptıklarını, kendisinin de Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Irak'ta yaşarken kendisinin de öğretmen olduğunu ve kazanın sorumlusunun oğlunun olduğunu söyledi. 3 ay önce trafik kazası geçirdiğini, kaza sonrası travma yaşadığını, evden çıkmadığını anlattı. eve geldi ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. NK, oğlunun arkadaşları tarafından kullanıldığını iddia ederek, oğlunun böyle bir şey yapacak tipte olmadığını, Amerika'ya okumak için gitmek istediğini ve bu nedenle dil kursuna kaydolduğunu söyledi.

“DURUMUNUN REHBERLİĞİ”

Ailenin avukatı Duygu Gökçe, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Olayın nedeni, müdürün müvekkilime ve annesine Arapça konuştukları için ağır hakaret etmesidir. Müvekkilim olaydan dolayı çok üzgündü. Zaten ciddi psikolojik acılar çekiyordu. Şubat ayında geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi altına alındı. Bu nedenle manipülasyona maruz kaldı.” “Kendisine ve annesine yönelik bazı hakaretler karşısında zaten psikolojik rahatsızlığından kaynaklanan sağlıklı düşünememesi, çevresindekilerin yönlendirmesiyle böyle bir olaya teşebbüs ettiği çok açıktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir