Gizemli sokak sanatçısı Banksy hayvan temalı serisini tamamlıyor

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Banksy, hayvan serisinin Londra'daki büyük finalini yeni bir duvar resmiyle duyurdu.

REKLAM

Gizemli sokak sanatçısı Banksy, Londra çevresinde yarattığı hayvan serisinin büyük finalini duyurdu. Yeni duvar resminde, diğer hayvanlar içeriden izlerken, bir goril Londra Hayvanat Bahçesi'nin kepenklerini kaldırarak bir deniz aslanı ve birkaç kuşu serbest bırakıyor.

Bu sprey boyalı çalışma, Bristol doğumlu sanatçının son dokuz gün boyunca her gün hayvanları içeren yeni bir çalışmasını sunduğu serinin dokuzuncu parçası.

BBC'nin haberine göre Banksy'nin ekibi bu çalışmanın serinin son çalışması olacağını belirtti.

Projenin anlamına dair spekülasyonlar olsa da Banksy'nin amacının, haber manşetlerinin kasvetli olduğu, yıkım, olumsuzluk gibi duygular yerine yaratıcı eğlenceyi ön plana çıkardığı bir dönemde halkın motivasyonunu artırmak olduğu bildirildi.

Serideki diğer çalışmalar arasında gümüş bir Nissan Micra'ya monte edilmiş bir gergedan, Londra'nın doğusunda Walthamstow'daki bir balıkçı dükkanının yan tarafına yerleştirilmiş bir çift pelikan ve Peckham'daki bir garajın tepesindeki bir uydu antenine boyanmış uluyan bir kurdun silueti yer alıyor. . , Londra.

Ancak eserin keşfedilmesinden birkaç saat sonra, merdivenle binanın tepesine çıkan maskeli iki adam tarafından eser çalındı.

İlk çalışmanın ardından Banksy, ertesi gün Instagram sayfasında başka bir hayvan çalışmasının görselini paylaştı. Bu kez Chelsea'de yapılan araştırmada, iki filin kapalı pencerelerden birbirine baktığı, hortumları neredeyse birbirine değdiği görüldü.

Çarşamba günü Londra'nın doğusundaki Brick Lane'deki demiryolu köprüsünde üç maymun sallanırken görüldü.

Haziran ayında sanatçı, Bristol'lu indie punk grubu Idles ve rapçi Little Simz'in performansları sırasında Glastonbury'de bir “göçmen teknesi” sahnesi sergileyerek eleştirilerin hedefi oldu.

Kimliği henüz belirlenemeyen sanatçı, İngiltere'nin başkentinde kesilmiş bir ağacın arkasındaki duvara son kez yeşil boya sıçrattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir