Yeni haftada sadece bu Bitcoin ETF olumlu

BlackRock'un Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF), son iki gün içinde giriş kaydeden tek ABD merkezli spot Bitcoin fonu olurken, diğer tüm ETF'ler sıfır veya daha düşük giriş gördü.

iShares Bitcoin Trust (IBIT) 15 Nisan'da 73,4 milyon dolarlık net giriş kaydederken, bu rakam önceki gün 111,1 milyon dolara yükseldi. Farside Investors'ın verilerine göre, diğer sekiz ETF (Grayscale'ler hariç) son iki gün içinde 0 dolarlık giriş gördü.

Ancak IBIT'ten gelen girişler, Grayscale Bitcoin Trust'tan (GBTC) gelen çıkışları geçmeye yetmedi. GBTC, 14 Nisan'da 166,2 milyon dolardan yavaşlayarak 15 Nisan'da 110,1 milyon dolarlık bir çıkış kaydetti.

IBIT'in iki günlük akışları ikinci sütunda, GBTC'ler ise sağdan üçüncü sütunda yer alıyor. Toplam akışlar en sağdaki sütundadır. Kaynak: Farside Yatırımcıları.

10 spot Bitcoin ETF'sinin tümü, 14 ve 15 Nisan'da sırasıyla 55,1 milyon dolar ve 36,7 milyon dolarlık net çıkış kaydetti.

Toplam kümülatif ETF 15 Nisan'a kadar akıyor. Kaynak: Farside Yatırımcıları

Cointelegraph Markets Pro'ya göre, ABD Bitcoin ETF'lerine yönelik son çıkışlar, Bitcoin'in haftada %11,6 düşüşle 63.410 dolara gerilediği inişli çıkışlı bir haftasonunun ardından geldi.

Bu arada küresel Bitcoin yatırım ürünleri, 12 Nisan'da sona eren haftada 110 milyon dolarlık çıkış gördü ve CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, “yatırımcılar arasındaki tereddütün” altını çizdi.

Butterfill, tüm kripto para yatırım ürünlerinin toplamının geçen hafta 126 milyon dolarlık net çıkış gördüğünü ve haftalık hacmin 17 milyar dolardan 21 milyar dolara çıktığını bildirdi.

TradingView verileri, Bitcoin ticaretinin haftalık en düşük seviyesinin üzerinde olduğunu gösteriyor. Kaynak Cointelegraph Markets Pro

İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e saldırısı, Bitcoin fiyatını serbest düşüşe geçirerek üç haftanın en düşük seviyesi olan 61.918 dolara düştü.

Kripto para biriminin öncüsünün 20 Nisan'da yapılması planlanan yarılanma etkinliği, tüccarların Bitcoin'in fiyat hareketini nasıl etkileyeceğini değerlendirmeleri nedeniyle fiyat dalgalanmalarına da neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir