Sokak Röportajında ​​Instagram Yasağına Tepki Verdi: Açıklaması Ortaya Çıktı! – Türkiye'den son dakika haberleri

İzmir'de özel bir şirkette çalışan 33 yaşındaki Dilruba K.'nin YouTube kanalında yayınlanan konuşması üzerine başlatılan soruşturmanın detayları ve ifadeleri elde edildi.

DW Türk'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, söz konusu görüşmeyi ilk olarak kaydederek savcılığa bildirdi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökkaya da bu sözleri nedeniyle Dilruba K. hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından soruşturma başlattı.

Savcı Gökkaya, Dilruba K.'nin her iki suça ilişkin ifadesini ayrı ayrı inceledi. Savcı daha sonra Dilruba K.'yi her iki suçlamadan tutuklanması talebiyle adliyeye sevk etti.

12 Ağustos'ta İzmir'de gözaltına alınan ve ardından adliyeye çıkarılan Dilruba K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak İzmir Kapalı Aliağa Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

AÇIKLAMASI ORTAYA ÇIKTI

Savcılıktaki sorgusunda Instagram'ın kapatılmasına ilişkin verilen röportajı anlatan Dilruba K., şunları söyledi: “Mülakatımda herhangi bir devlet yetkilisini veya kişisini hedef almadım. Sonuçlarını anlamayan vatandaşlara karşı aptal kelimesini kullandım. Instagram'ı kapatmak ve hayvanları, özellikle de Başkan'ı ve diğer insanları katletmek.” “Bir kişiyi kastetmedim” dedi. İzmir'de 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği huzuruna çıkarılan Dilruba K., ifadesinde bu sözleri eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında kullandığını, hakaret etme amacı taşımadığını belirterek, şunları söyledi: ” Eğer farklı bir anlama sebep olduysam özür dilerim.”

İki ayrı suçlamayla ilgili tutuklama kararı çıkaran hakim, gerekçe olarak “kuvvetli suç şüphesini” gösterdi.

“HALKIN SESİ SUSTURULMAYA ÇALIŞILMIŞTIR”

Dilruba K.'nin İzmir Barosu avukatı Hüseyin Yıldız, söz konusu ifadelerin ifade özgürlüğü kapsamına girdiğini belirterek, videonun tamamına bakıldığında şahsa veya makama hakaret unsurunun bulunmadığını belirtti. Başkan.

Yıldız, şöyle konuştu: “Videonun sonuna doğru kaba bir bölüm var ama söz konusu bölümün muhatabı ne başkan ne de TCK 216/2'de bahsedilen kitleler. Yani müvekkilimizin söylediği sözler hiç de öyle değil. bir kişiye, bir sosyal sınıfa, bir ırka, bir dine veya mezhebe yöneliktir. Bu nedenle TCK 229 (Cumhurbaşkanına hakaret) ve TCK 216 (halkı alenen tahrik) suçlarının tanımına uymamaktadır. Burada Dilruba tutuklanarak halkın sesi susturulmaya çalışıldı. Burada hakkını aramak isteyen bir vatandaş cezalandırıldı ve topluma 'Kapa çeneni yoksa bunlar olur' mesajı verildi. sana “Bu verilmiş bir şey” dedi.

Müvekkiliyle yarın görüşeceğini belirten Yıldız, müvekkilinin kaygı bozukluğu yaşadığını ve kalbinde delik bulunduğunu söyledi.

NE OLDU?

Dilruba K., Instagram yasağıyla ilgili soru üzerine, “21. yüzyılın ortasında parlamenter sistemden çıkıp bütün Türkiye Cumhuriyeti'ni tek bir adama verirsek, o burayı babasının çiftliği ve ahırı olarak kullanır” dedi. Instagram'da cuma mesajları açıkça görülüyor.” Bir de “Elbette kullanacak, elbette açacak” diyenler var. Söylediklerim yanlış anlaşılabilir, başka yerlere gidebilir, hiç umurumda değil” diyerek Hamas lideri İsmail Haniye için ulusal yas ilanına tepki gösterdi.

Dilruba K. da hem Instagram yasağını hem de sokak hayvanları politikasını gerekçe göstererek hükümete destek verenleri eleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir