NATO Genel Sekreterliği için Rutte'ye 2 ülkeden destek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, hem mevcut NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg hem de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı görüşmelere ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Orban, Macar personelinin Ukrayna'daki NATO faaliyetlerine katılmaması ve bu faaliyetlerde ülkesine ait hiçbir fonun kullanılmaması konusunda Stoltenberg'le aynı fikirde olduğunu söyledi.

Rutte'nin NATO genel sekreteri olması halinde bu anlaşmaya katılacağını söylediğini belirten Orban, şöyle konuştu: “Macaristan, verdiği söz doğrultusunda Başbakan Rutte'nin NATO genel sekreteri adaylığını desteklemeye hazırdır.” dedi.

Rutte ve Iohannis koşuyor

Slovakya Devlet Başkanı Peter Pellegrini, ulusal basına yaptığı açıklamada, NATO Genel Sekreteri pozisyonu için yarışan iki adayla yaptığı görüşmeler ve hükümet ve tedavi gören başbakan Robert Fico ile yaptığı istişarelerin ardından Rutte'nin adaylığını destekleyebileceğini söyledi. uğradığı silahlı saldırıya.

Türkiye'nin de desteklediği Hollanda Başbakanı Rutte ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, NATO genel sekreterliği için yarışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir