Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan Yüksek İstişare Komitesi toplantısına ilişkin açıklama! Ana gündem aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikelerdi.

Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yüksek İstişare Komitesi toplantısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şura toplantısının ana gündeminin aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler, bunların ortadan kaldırılması için alınması gereken tedbirler ve çözüm önerileri olduğunu belirten Altun, son günlerde milleti sarsan olumsuz olayların arkasında etkilenen gençlerin olduğunu söyledi. medyanın dijital kanallar üzerinden kullanımı, ailelerle gençlerin sağlıklı iletişim kuramaması ve gençlerin sosyal medyayı kullanamaması. Bunun sebebinin ise onun etkisiyle ailesinden hızla kopmaya başlaması olduğunu söylediğini kaydetti.

Fahrettin Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Görüşmede suçu teşvik eden ve teşvik eden televizyon program, dizi ve sosyal medya içeriklerinin aile kurumuna zarar verdiği, mevcut hukuk normlarının yeterli olmadığı ve yeni adımların atılması gerektiği belirtildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde belirttiği gibi, Bazıları Medya kuruluşlarının son dönemde reyting kaygısı yaşadığı, basının ilkelerine önem vermemesinin, son derece sorunlu bir yayın politikası izlemesinin ve gazetecilik adına defalarca mağduriyet yaşamasının yarattığı sorunlar tartışılıyor.

Cinayet vakalarının ailece ekran karşısında olduğu saatlerde ayrıntılı olarak anlatılmasının ve konunun sosyal öğrenme boyutunun göz ardı edilmesinin sakıncaları vurgulanırken, RTÜK’ün bu konulara daha hassas yaklaşması gerektiği değerlendirildi. “Görüşmede son dönemde sosyal medyada gençler başta olmak üzere toplumun tamamına ve en önemlisi aile kurumuna yönelik içeriklerin arttığı, tehlikenin kontrol altına alınamamasının telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabileceği belirtildi. sosyal zarar”.

“AİLEYİ KORUMAK İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER DEĞERLENDİRİLDİ”

Toplantıda ailelerin korunması ve gençleri olumsuz etkileyen unsurlarla mücadele için sosyal medyada daha kapsamlı düzenleme yapılması gerektiğinin ifade edildiğini belirten Altun, şöyle konuştu: “Ailelerin korunması ve güçlendirilmesine ilişkin vizyon belgesinde ailelerin küresel salgına karşı korunması, riskler ve demografik dönüşüm, ailelerin refah düzeyinin yükseltilmesi, “Aile odaklı sosyal politika ve hizmetlerin etkinliğinin artırılması, dijitalleşme sürecinde ailenin desteklenmesi” bölümlerinde belirtilen hedeflere ulaşmak için neler yapılacak? Hassas çevre politikaları ve Ailelerin afet ve acil durumlara karşı dayanıklılığının artırılması da toplantının gündeminde yer aldı.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de doğum oranının 1965’ten bu yana en düşük seviyesine gerilediğini ve bunun toplumun bekası için çok boyutlu bir tehdit oluşturabileceğini belirten Altun, ailelerin korunması ve devamlılığının sağlanması için alınması gereken acil önlemlerin bu çerçevede değerlendirildiğini kaydetti. bu sorun.

Toplantıya meclis üyeleri İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’un yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Sekreteri Hasan Doğan katıldı.Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir