Beyrut’ta yaralanan Belçikalı gazeteciler: “Geri döneceğiz”

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Robin Ramaekers ve Stijn De Smet, Çarşamba gecesi Beyrut’ta bir grup adamın saldırısına uğradı.

REKLAM

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Lübnan’ın başkentinde düzenlenen saldırıda yaralanan bağımsız Flaman yayın kuruluşu VTM’nin gazeteci ve kameramanının “en kısa sürede” tahliye edileceğini söyledi.

Lahbib Perşembe günü, “Durumları elverdiği anda onları geri getireceğiz” dedi.

Gazeteci Robin Ramaekers ve kameramanı Stijn De Smet, Çarşamba akşamı bir grup insanın kendilerini İsrail için çalışmakla suçlamasının ardından saldırıya uğradı, dövüldü ve vuruldu.

Belçika basınına göre Ramaekers yüzündeki yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırılırken, De Smet ise bacağındaki kurşun yarası nedeniyle tedavi altına alındı.

VTM’nin sahibi DPG Media, Perşembe günü yayınlanan bir açıklamada, “Dün gece Beyrut’un merkezinde bir bombalama olayı oldu. Robin ve Stijn rapor vermek için oradaydılar ve yaralandılar. Her ikisi de artık güvende ve tedavi görüyor.” dedi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre ikili, Beyrut’un merkezinde meydana gelen bir patlamayı haber yapmak istedi ve ardından gazeteci ceketleri giyerek casus olduklarını iddia eden yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.

De Smet bacağından iki kez vurulurken, Ramaekers bodruma götürüldü, dövüldü ve saatlerce sorguya çekildi. Ramaekers, Belçika basınına yaptığı açıklamada kendisi ve kameramanının yeniden bir araya gelmesinin yaklaşık 20 saat sürdüğünü söyledi.

“Stijn’in pasaportunda ve telefonunda kurşun delikleri var. Ayakkabılarım ‘kanıt’ aramak için açıldı” dedi.

“Artık güvenli bir yerdeyiz. Stijn ve benim binebileceğimiz bir tahliye uçağını bekliyoruz. Burada savaş hız kesmeden devam ediyor. Dışarı çıkmak hoş değil ama durum böyle. Geri döneceğiz.”, Ramaekers sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir