Bakan Uraloğlu açıkladı: Bolu dağı tünelindeki çalışmalar 10 gün erken tamamlanacak


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmayı 19 Eylül'den önce 8 veya 9 Eylül'e kadar tamamlamayı hedefliyoruz.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara-İstanbul yönünde devam eden genişletme çalışmasını ilk olarak bitirmeyi hedeflediklerini açıklayarak, şöyle konuştu: “Çalışmalarımızda bir aksaklık olmazsa muhtemelen 10 gün içinde devam ederiz. yani 19 Eylül'den önce 8 veya 9 Eylül'de işi bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde devam eden çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli bölgesinde 2022 yılında meydana gelen heyelanın ardından her iki tünel tüpünün de Kaynaşlı yönüne uzatılması kararı aldıklarını hatırlattı.

Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde yaşanabilecek benzer durumların yaşanmaması adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul-Ankara yönündeki boru üzerinde çalışma başlattıklarını ve 2023 yılında 90 metre uzatarak hizmete sunduklarını belirtti. Çalışmanın ikinci kısmı kapsamında ise Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılmasına ilişkin çalışmaların 31 Temmuz'da başladığını kaydeden Uraloğlu, temmuz ayında açılması planlanan boruyu da inşaata koymayı planladıklarını açıkladı. 31 Eylül 19, 10 gün önce hizmette. Uraloğlu, şunları söyledi: “İstanbul yönü kapatıldığı için trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdik. Orada 3-4 saate varan bir bekleme var. “İnşallah 19 Eylül'den önce bitirmeye çalışıyoruz” dedi.

“50 GÜN DEĞİL, 40 GÜN SONUNDA TAMAMLANACAĞIZ”

Bakan Uraloğlu, Pazar günü kalabalıklaşmadan Bolu Tüneli'nin İstanbul yönünü vatandaşların hizmetine açmayı planladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Gece gündüz takip ediyorum. Arkadaşlardan bilgi alıyoruz. Bu hafta sonundan itibaren trafik normale dönecek. Çalışmalarımızda bir aksilik olmazsa muhtemelen 10 gün daha öne alırız. Yani 19 Eylül’den önce 50 gün yerine 40 günde tamamlamayı umuyoruz. Bolu Dağı tünelini 8 veya 9 Eylül'e kadar tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir